Cavalerii si domnisoarele de onoare – traditie si obicei de nunta
Cavalerii si domnisoarele de onoare sunt personaje nelipsite din cadrul oricarei nunti. Atat domnisoarele cat si cavalerii de onoare, in zilele noastre, au sarcini clar stabilite.
Rolul cavalerilor de onoare
Cavalerii de onoare sunt cei care deschid alaiul de nunta spre casa mirelui, unde are loc barbieritul acestuia. Apoi, tot cavalerii de onoare, sunt cei care il insotesc pe mire la casa nasilor unde sunt ospatati cu sampanie si piscoturi. Pe parcursul intregii nunti cavalerii de onoare vor fi in apropierea mirelui pentru a-l ajuta in orice situatie.
Rolul domnisoarelor de onoare
Domnisoarele de onoare au rolul de a ajuta la gatirea miresei si la alte indatoriri specifice precum prinderea cocardelor in pieptul invitatilor.
Atat domnisoarele, cat si cavalerii de onoare sunt cei care se asigura ca lumanarile mirilor sa nu mearga in aceeasi masina, daca deplasarea la biserica se va face cu masinile. Daca in biserica lumanarile nu vor fi tinute de catre nasi, atunci o domnisoara si un cavaler de onoare trebuie sa faca acest lucru.
Cavalerii si domnisoarele de onoare primesc invitatii
Alte indatoriri ale cavalerilor si domnisoarelor de onoare sunt: primirea invitatilor si indrumarea lor in sala de mese, intretinerea atmosferei de petrecere, invitarea persoanelor din sala la dans, participa la aruncarea buchetului si a jartierei, disponibilitatea de a ajuta in orice situatie neprevazuta.